Is-med-klubbmärke

MATCHRAPPORT BORLÄNGE BORTA

Seriens på förhand kanske tuffaste bortamatch stod för dörren då serieledande Borlänge var dagens motståndare och det var ett formstarkt GIK som anlände till Borlänge Ishall.

I den första perioden hade Grästorp svårt att skapa något i offensiv zon och fick mestadels ägna sig åt försvarspel. 1-0 målet i powerplay kom också rättvist för Borlänge. Dock ska nämnas att Borlänge hade förvånansvärt svårt att skapa farliga lägen i 5-5 och 1-0 stod sig perioden ut.


Den andra perioden skulle fortsätta på den inslagna vägen och det var Borlänge som fortsatte att trycka på för en 2-0 ledning. En ledning som också blev verklighet när Borlänge lite tursamt via en chans från tomma intet kunde raka in 2-0. Grästorp visade som så många gånger förr prov på mental styrka och tog över spelet i den andra halvan av andra perioden. Reduceringen kom också därför helt rättvist när snipern Jakob Wulcan enkelt sköt in 2-1, fint assisterad av formstarka Jesper Sellin, och plötsligt var GIK med i matchen igen.


I den tredje och avslutande perioden var det Grästorp som höll i taktpinnen bortsett från när Borlänge hade powerplay. GIK gav sig själva chansen att kvittera och skapade flertalet lägen där 2-2 målet var nära. Borlänges målvakt stod på huvudet de sista fem minuterna och hans storspelande var också skillnaden mellan vinst och förlust på slutet.


Grästorp visar ändå att de är ett lag som kan spela jämnt med de överlägsna serieledarna och det måste ses som positivt inför vad som komma skall.


Med vänliga hälsningar, Grästorps IK


Publicerades 2016-11-20