Is-med-klubbmärke

MATCHRAPPORT FORSHAGA BORTA

Grästorps IK anlände till Forshaga som serieledare och med tre raka segrar i bagaget. Ett lag fyllt med självförtroende och det ända som gällde var tre nya poäng.

I den första perioden perioden var det GIK som kom ut starkast och man fick också tidigt chansen att ta ledningen i powerplay. Det var inget man lyckades med och som alla vet är det farligt att vara ineffektiv i hockey. Detta fick vi ett kvitto på i och med att det var Forshaga som tog ledningen med 1-0 i en spelvändning efter knappa 7 minuters spel. GIK fortsatte att trycka på och närmast en kvittering var Linus Tjulander med sitt stolpskott. En jämn period som slutade 1-0 till Forshaga som också vann skotten med 11-8.


Den andra perioden inleddes inte med något skönspel från något av lagen. Det skapades några farliga chanser åt båda hållen i varsitt powerplay men varken GIK eller Forshaga fick någon utdelning. GIK hade ytterligare en ramträffar genom Carl-Johan Svensson och hittills i matchen studsade ingenting GIKs väg. Den så förlösande kvitteringen skulle dock komma genom Hugo Johansson fint framspelad av Jakob Wulcan. Hugo var dock inte färdig här utan skulle även mäkta med 2-1 målet i powerplay innan perioden var slut. En period som Grästorp vann med 2-0 och siffrorna kunde varit större om det inte vore för en storspelande Jonas Westerlund i Forshagakassen.


I den tredje perioden fortsatte GIK där de slutade den andra och var det laget som helt klart höll i taktpinnen. Grästorp tvingades avsluta matchen på 5 backar då våran tjeckiske backjätte Lukas Kuzel råkade ut för en otäck tackling bakifrån och fick kliva av isen. Forshaga skulle dock lyckas komma in under skinnet på Grästorp då de tog en hel del onödiga utvisningar. Något som också straffade sig när Forshaga lyckades kvittera under en avvaktande utvisning med knappa 5 minuter kvar att spela. Något som Grästorp har visat hela säsongen är lagmoral och det skulle de också via igen genom att göra 3-2 genom Christian Rudoplhi bara minuten efter kvitteringen. Jesper Sellin satte sedan spiken i kistan med 4-2 i tom bur.


Grästorps IK går som tåget i den västra vårserien och i och med dagens seger mot Forshaga så befäste man sin serieledning ytterligare. Nästa match är hemma mot Arboga nu på onsdag klockan 19:00 så se då till att stötta våra hjältar på plats i Åse & Viste Arena!


Med vänliga hälsningar, Grästorps IK


Publicerades 2017-01-15