MATCHRAPPORT FORSHAGA BORTA

Det var ett Grästorp som skulle tillbaka på vinnarspåret igen efter två raka förluster i bagaget. Motståndarna Forshaga stoltserade med två raka segrar inför den viktiga drabbningen.

Den första perioden började oerhört tryggt och stabilt för GIKs del, man kontrollerade spelet, var det spelförande laget och skapade flest målchanser. Därför kom också 1-0 ledningen helt rättvist när Edvin Eriksson kunde göra sitt andra mål för säsongen fint framspelad av Emil Andersson-Malmsjö. Ett resultat som skulle stå sig perioden ut även om Grästorp hade lägen för både 2 och 3-0.

I den andra perioden var matchbilden den totalt omvända. Det var Forshaga som var det hungrigaste laget och forcerade starkt för en kvittering. En stabilt spelande Adam Schoultz och ett bra försvarsspel var anledningen till att 0-1 även stod sig den andra perioden ut. Närmast 1-1 var Forshaga i slutminuten av andra perioden när de kom i ett friläge som Adam Schoultz stoppade även det.

Den tredje perioden präglades också av ett Forshaga som fortsatte att sätta press ända tills de drog på sig en 2+2 utvisning för highsticking. Här trodde nog många att GIK skulle punktera matchen med 0-2 i powerplay, men Forshaga ville annat och redde ut de 4 minuter långa boxplayspelet. Därefter etablerade Forshaga återigen ett tryck och tog senare ut målvakten med dryga 2 minuter kvar för att spela 6-4 då GIK drabbades av en puck-out utvisning. Ett antal farliga lägen uppstod men Adam var säkerheten själv i målet och matchen punkterades när den defensiva specialisten Pontus Wikström rakade in 0-2 i tom bur. 0-2 stod sig matchen ut och därmed var Grästorp tillbaka på vinnarspåret och 3 poäng rikare.

GIKTV vill passa på att tacka Forshaga IF för deras gästfrihet under vårat besök i Ängevi Ishall.