Is-med-klubbmärke

MATCHRAPPORT MARIESTAD BORTA

Det var ett Grästorps IK fyllt av självförtroende efter 5 raka triumfer som anlände till Katrinhallen i Mariestad. Något som också syntes mycket väl under matchens gång.

I den första perioden var det hemmalaget Mariestad som började bäst och skapade ett par riktigt farliga målchanser. Dock var det GIK som skulle ta ledningen med 1-0 genom mål av #61 Hugo Johansson. Mariestad skulle dock lyckas kvittera i powerplay efter knappa 14 spelade minuter. 1-1 stod sig perioden ut mycket tack vare en storspelande Nikita Davydov med tanke på att skottstatistiken slutade 22-4 till hemmalagets favör.


I den andra perioden kom GIK ut som ett starkare lag och det var en period som egentligen inte innehöll några direkta farligheter. Skotten slutade i den andra perioden 9-5 till Mariestad, totalt 31-9, och det var fortsatt 1-1 i matchen inför den tredje.


Det var i den tredje perioden som matchen skulle avgöras, och som så många gånger förr i hockeymatcher, var det i spelformen "special teams" matchen avgjordes. Mariestad gjorde 2-1 5 minuter in i den sista perioden genom en styrning framför mål. Underläget satte GIK i en annan sits och de var tvungna att forcera framåt, tyvärr kom ingen kvittering utan istället kunde Mariestad kontra in 3-1 med knappa 10 minuter kvar av matchen. 4-1 kom till sist i tom bur och GIK fick se sig besegrat för dagen av ett lite starkare Mariestad.


Trots förlust finns ett par glädjeämnen att ta upp, till att börja med så spelade Grästorp jämnt med Mariestad i de två första perioderna. Dessutom storspelade återigen den ryska björnen Nikita Davydov i målet och bland utespelarna så gjorde Carl Lundmark sin bästa match för säsongen. Carl visade en otrolig vilja ute på banan och gjorde det mesta rätt vilket bådar gott för vad som komma skall.


Nya tag och ännu ett derby väntar nu på lördag hemma i Åse & Viste Arena klockan 16.00 då Skövde IK gästar oss. Då är det bara tre poäng och lapp på luckan som gäller!


Med vänliga hälsningar, Grästorps IK


 


Publicerades 2016-11-02