Is-med-klubbmärke

Mölndal-GIK 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Tre raka segrar och GIK leder Hockeytvåan Södra A. Lagkapten Gustav Svensson berättar.

—Vi mötte ett Mölndal som vi visste skulle vara starka på förhand. Det spelades en snabb hockey från båda lagen och matchtempot var högt. Vi lyfter vårt eget spel flera nivåer från förra matchen.

Fick laget spela sitt spel idag?

—Tycker vi följer vår spelidé bra idag vilket gjorde att vi kunde spela mer tryggt och lita på varandra. Sen har vi en spelidé som kräver mycket skridskoåkning samtidigt som vi var kort på folk idag, men tycker vi krigade på bra idag och alla gjorde sitt jobb.

… och skribenten tycker att laget gjorde bra ifrån sig med tanke på att det fattades spelare.

—Tycker inte vi direkt ändrar något trots att vi är kort om folk, vi går ut och försöka spela vårt spel trots färre gubbar och jag tror att det är det som gör att vi tar tre poäng idag.

Bra saker för laget att ta med sig från denna match är bland annat …

—Tycker att vi kan ta med oss att vi kan spela på toppnivå trots manfall, sen tycker jag vi kommer ihop bra som lag under matchen vilket stärker lagkänslan. Men främst tar vi med tre viktiga poäng.

… och en del att fila på.

—Något vi har pratat mycket om är att försöka styra matchen mer, med det menar jag att vi inte ska falla i för djupa dalar under matcherna. Utan att försöka spela bra hockey under sextio minuter. Tycker vi tar ett steg i rätt riktning där idag, men har fortfarande några kliv kvar att ta där.

Går det att peka ut någon individ som gjorde något bra?

—Svårt att välja någon specifik person då jag tycker vi står för en riktig lagseger idag där alla drar sitt strå i stacken. Men de är svårt att komma undan att vi har en otroligt stabil målvakt i kassen som gör matchavgörande räddningar och tillför en enorm trygghet i vårt försvarsspel.


Publicerades 2021-10-09