Is-med-klubbmärke

Mölndal-GIK, dagen efter

Sent men välment. En under helgen bortrest skribent analyserar med hjälp av lagkapten Gustav Svensson läget och konstaterar att redan efter nästa match kan tredjeplatsen i Hockeytvåan Södra A ligger blott en match bort, men att en garanterad plats i Alltvåan ligger en liten bit längre bort. Lördagens match mot svåra motståndaren Mölndal avgjordes efter förlängning. Och vad är det som gör Mölndal svåra?

— Svårt att säga, tycker ändå att vi spelade bra fem mot fem igår. Men vi har haft lite problem med just Mölndals powerplay som blev avgörande igår, säger Gustav.

Han tycker trots allt att presspelet och skridskoåkningen fungerade bra, fast det finns en del att tänka på.

— De jag kan känna är väl att vi borde gjort mer än tre mål igår. Vi skapar ändå tillräckligt med lägen. Så skott effektiviteten är väl något som behöver bättras till nästa match.

Och återigen bevisades det att GIK inte har någon särskild rangordning mellan femmorna.

— Det är många som gör det bra, men jag tycker hela kedjan med Mourujärvi, Cooper och Ouellet gör det extra bra.

Och på onsdag ska förstås Bäcken få stryk för första gången denna säsong?

— Spelmässigt tycker jag att de har sett bra ut det senaste. Så bygger vi vidare på det så finns de mycket som talar för en vinst på onsdag.

Så talar Gustav Svensson, och ett gott självförtroende är en bra grund att bygga på inför den kommande matchen. Mer om denna senare.

 


Publicerades 2021-12-06