Is-med-klubbmärke

MOTSTÅNDARKOLLEN BORLÄNGE HF

På Söndag klockan 16.00 är det dags att möta ett av Hockeyettans bästa lag i form av Borlänge HF. Här kommer allt du behöver veta om Söndagens motståndare!

Fakta om Borlänge HF:

 


Klubben har tidigare hetat HC Dobel och Borlänge HF, och är en sammanslagning av de tre tidigare klubbarna IF Tunabro, Kvarnsvedens GoIF och IK Rommehed. Tunabro hade spelat i högsta serien tre säsonger 1971/72-73/74, och åkte 1976/77 ur dåvarande division 1 västra ner i division 2, tredje högsta divisionen där de båda grannklubbarna spelade.


Situationen med tre borlängeklubbar i samma serie kändes inte helt bekväm och sammanslagningsdiskussioner startade genast. Tunabro och Kvarnsveden gick ihop under namnet Borlänge HC, medan IK Rommehed valde att satsa på egen hand. Rommelaget fick också flest gamla tunabroprofiler till sitt lag och gick redan samma säsong, 1977/78, upp i division 1. Där var man också i playoff till elitserien andra året, 1979/80, där man gick vidare mot göteborgslaget Bäcken, men åkte ut mot Bofors.


Våren 1980 var en stor kvalvår i Borlänge, då Borlänge HC samtidigt under sin tredje säsong tog sig upp i division 1. 1980/81 hade Borlänge två lag i division 1 västra, där BHC blev bäst i stan, tre poäng före "Romme", en futtig poäng från playoff. Efter denna säsong slog de två kvarvarande lagen i stan sina påsar ihop, och kom under många år att bära sponsornamnet HC Dobel.


Borlänge HF är sedan många år ett topplag i Hockeyettan och jobbar hårt för att nå Allsvenskan vilket man var mycket nära att göra föregående säsong. Hemmaarena är Borlänge ishall.Såhär har Borlänge HFs tre senaste matcher slutat:2016-09-25  Borlänge HF – Forshaga IF  4-2

2016-10-02  Åker/Strängnäs HC – Borlänge HF  2-4

2016-10-05  Borlänge HF – Surahammars IF  6-3Borlänge har hittills inte förlorat någon match under full tid och har 4 raka segrar, vilket gör att man skuggar serieledaren Mariestad i toppen av Hockeyettan.Poängfarliga spelare i laget:Lars Eriksson (F):  2 mål 5 assist totalt 7 poäng på 5 matcher

Mathias Wiklund (D):  1 mål 5 assist totalt 6 poäng på 5 matcher

Marcus Andersson (F):  1 mål 5 assist totalt 6 poäng på 5 matcherBorlängefostrade 23-åringen Lars Eriksson är en riktigt stark poängspelare och har visat i början av säsongen att inget lag går säkert när Eriksson är på isen. Mathias Wiklund är backen som är fostrad i Skogsbo HC vilka även har fostrat en annan storback vid namn Niklas Lidström. Kanske ingen tillfällighet att Wiklund har börjat säsongen på bästa sätt med 6 poäng.Tränarstab:Headcoach: Jeff Jakobs

Assistant coach: Dennis HallJeff Jakobs som numera övertagit rollen som huvudtränare efter 2 säsonger som assisterande tränare i Borlänge har fått en kanonstart i klubben med 13 poäng inspelade av 15 möjliga. Jeff var under sin aktiva hockeykarriär en riktig slagskämpe ute på isen och har spelat tillsammans med både Niklas Sjölund och Jesper Sellin. Niklas Karlsson kommenterar:– Borlänge är ett topplag och blir även denna säsong ett lag i den yttersta toppen. Man har värvat smart och förnuftigt där bland annat profilen Viktor Mårtensson ingår. Viktor är kanske mest känd som en av Sveriges bästa fighters på isen, men vad man inte får glömma är att han även kan spela hockey. Att åka runt och vara orolig för Viktor är inget alternativ för GIK-spelarna utan här måste det spelas rejält och aggressivt för att få stopp på denne spelare. Förra säsongen åkte GIK upp till Borlänge och vann. En liknande insats krävs för att tre poäng inte ska följa med Borlängespelarna i bussen på väg hem till Dalarna, säger Niklas Karlsson.

 


Publicerades 2016-10-06