Is-med-klubbmärke

MOTSTÅNDARKOLLEN BORLÄNGE HF

Här kommer allt du behöver veta om Söndagens motståndare Borlänge HF!

På söndag åker GIK till dalarna för att ta sig an seriesuveränen Borlänge HF i en match som på förhand ser ut att bli mycket tuff, båda lagen är formstarka och Grästorp kommer med åtta segrar på de nio senaste matcherna i bagaget, medans Borlänge har sju raka segrar. Det kommer bli en tuff nöt för GIK att knäcka. 


Fakta om Borlänge HF: 


Klubben har tidigare hetat HC Dobel och Borlänge HF, den nuvarande klubben är en sammanslagning mellan klubbarna IF Tunabro, Kvarnsvedens GoIF och IK Rommehed. 

Tunabro spelade i högsta serien under tre säsonger från 1971/72-1973/74. Säsongen 1976/77 åkte laget ur dåvarande division I västra och hamnade därmed i division II där de båda grannklubbarna Kvarnsveden och Rommehed lirade. 


Att ha tre lag från samma stad i en och samma serie var naturligtvis inte optimalt och det började omgående föras diskussioner om sammanslagningar. 

Det slutade med att Tunabro och Kvarnsveden gick ihop och tog namnet Borlänge HC, medan IK Rommehed fortsatte att satsa på egen hand. 

IK Rommehed lyckades dessutom få över flera spelare från Tunabro och gick samma säsong, 1977/78 upp i division I. 

Andra året i division I tog man sig hela vägen till playoff till elitserien och slog ut Bäcken i första omgången men åkte ut mot Bofors i den andra kvalomgången.


Våren 1980 kvalade sig Borlänge HC upp i division I vilket betydde att staden hade två lag i division I västra säsongen 1980/81. Borlänge HC blev bäst i stan, tre poäng före Rommehed och endast en poäng ifrån kvalspel uppåt. 

Efter den säsongen valde lagen återigen att slå ihop sig och tog namnet HC Dobel. 


Förra säsongen var Borlänge HF i det allsvenska kvalspelet och vill naturligtvis tillbaka dit även denna säsong. Laget leder serien med tio poäng före tvåan när endast sex omgångar återstår. 

Hemmaarenan är Borlänge Ishall med plats för 1248 sittande. 

Tyvärr hittar undertecknad ingen information på hur många ståplatser det finns i Borlänge ishall. 


Poängfarliga spelare i Borlänge HF: 


Marcus Andersson (F) 9 mål och 14 assist, totalt 23 poäng på 16 matcher. 

Nils Eriksson (F) 6 mål och 15 assist, totalt 21 poäng på 15 matcher. 

Lars Eriksson (F) 6 mål och 11 assist, totalt 17 poäng på 14 matcher.

Erik Pers (F) 5 mål och 11 assist, totalt 16 poäng på 16 matcher. 

Jonas Halvarsson (D) 9 mål och 6 assist, totalt 15 poäng på 16 matcher.


Tränarstab: 


Jeff Jakobs – Huvudcoach.

Dennis Hall – Assisterande coach.


I förra mötet mellan lagen i Åse & Viste Arena vann Borlänge med 0-2, då var GIK stundtals utspelade, men samtidigt ska vi komma ihåg att Grästorp gått som tåget senaste tiden och är just nu ett helt annat lag jämfört med första mötet lagen emellan. 

Ska GIK lyckas få med sig tre poäng i bussen hem till Skaraborg så kommer det krävas en 100% insats av samtliga spelare på isen och även av den som får förtroendet mellan stolparna. 


Publicerades 2016-11-18