Is-med-klubbmärke

MOTSTÅNDARKOLLEN IFK ARBOGA

På söndag klockan 16.00 tar vi emot serietvåan IFK Arboga i Åse & Viste Arena. Arboga har vunnit samtliga matcher i hockeyettan västra hittills och har full pott.

Motståndarkollen:Fakta om IFK Arboga IK:IFK Arboga IK, även IFK Arboga, IFK Arboga Hockey och Arboga Hockey, är en ishockeyklubb ifrån Arboga i Västmanland och en alliansförening inom IFK Arboga.


Klubben spelar sina hemmatcher i TBO Ågården Arena och har genom åren spelat i blåa tröjor hemma samt vita borta.


IFK Arboga:s hockeysektion bildades 1937, men 1991 delades klubbens sektioner upp i självständiga alliansföreningar och man antog då namnet IFK Arboga IK.


Klubben har det klassiska IFK märket som klubbmärke, fast märket använder ett vitt fällt där det står IFK i den övre delen och har en liten stjärna i blå färg i botten. Det sneda strecket är blått med namnet Arboga inskrivet i vit färg. Märket är placerad över en större blå stjärna med ordet hockey under IFK märket.


Såhär har IFK Arbogas 3 första matcher slutat:2016-09-17  IFK Arboga – Forshaga IF   8-2 

2016-09-21  Åker/Strängnäs HC – IFK Arboga  3-4

2016-09-23  IFK Arboga – Surahammars IF  3-0Arboga har gjort 15 mål framåt och släppt in 5 mål bakåt på de första 3 omgångarna. Vilket innebär att de är ett målfarligt lag.


Poängfarliga spelare i laget:Henrik Marklund:  4 mål 5 assist totalt 9 poäng på 3 matcher

Adam Byström Johansson:  0 mål 5 assist totalt 5 poäng på 3 matcher 

Charlie Hellström:  3 mål 1 assist totalt 4 poäng på 3 matcher

Thomas Wallgren  3 mål 1 assist totalt 4 poäng på 3 matcherHenrik Marklund spelade förra säsongen i Grästorps IK och har fått en succéstart i sitt nya lag Arboga. Samarbetet mellan Marklund och Wallgren har varit brilliant och blir något att bita i för Grästorp.Tränarstab:Headcoach:  Mattias Karlsson

Assistant Coach:  Kory BakerSergei Joukovs gamla adept Mattias Karlsson tränar IFK Arboga och det blir ett kärt återseende för Sergeis gamla spelare i Åse & Viste Arena. Kanadensaren Kory Baker med stor erfarenhet av division 1 som spelare assisterar Mattias Karlsson i båset.

                                                                   

 


Publicerades 2016-09-29