Is-med-klubbmärke

MOTSTÅNDARKOLLEN IFK ARBOGA

Idag beger sig Grästorp till Arboga för returmötet i hockeyettan västra. Senast lagen möttes vann GIK med 3-2 efter förlängning, det var då Arbogas första poängförlust.

Innan dagens match har IFK Arboga fem poäng mer än GIK i tabellen och jagar Skövde som ligger på den åtråvärda femteplatsen. Fakta om IFK Arboga: IFK Arboga IK, även IFK Arboga, IFK Arboga Hockey och Arboga Hockey, är en ishockeyklubb från Arboga i Västmanland och en alliansförening inom IFK Arboga. 


Klubben spelar sina hemmamatcher i TBO Ågården Arena och har genom åren spelat i blåa tröjor hemma samt vita tröjor borta. 


IFK Arbogas hockeysektion bildades 1937, men 1991 delades klubbens sektioner upp i självständiga alliansföreningar och man antog då namnet IFK Arboga IK.


Klubben har det klassiska IFK märket som klubbmärke, fast märket använder ett vitt fällt där det står IFK i den övre delen och har en liten stjärna i blå färg på botten. Det sneda strecket är blått med namnet Arboga inskrivet i vit färg. Märket är placerad över en större blå stjärna med ordet hockey under IFK märket. Tre senaste matcherna för IFK Arboga: 


Forshaga-IFK Arboga 4-1

IFK Arboga-Åker/Strängnäs 8-2

Surahammars IF-IFK Arboga 2-4


Poängfarliga spelare i IFK Arboga: 


Henrik Marklund 10 mål och 17 assist, totalt 27 poäng på 14 matcher. 

Linus Ageborg 7 mål och 10 assist, totalt 17 poäng på 14 matcher.

Charlie Hellström 10 mål och 5 assist, totalt 15 poäng på 13 spelade matcher.

Adam Byström Johansson, 3 mål och 12 assist, totalt, 15 poäng på 12 spelade matcher.


Henrik Marklund som förra säsongen spelade i Grästorp har imponerat stort och det ryktas att Västerås i hockeyallsvenskan hört sig för om det går att få loss honom från Arboga.

Han måste GIK håla koll på under dagens match om laget fortfarande vill ha en chans att nå allettan.


Tränarstab: 


Headcoach: Mattias Karlsson

Assistant coach: Kory Baker. 


Publicerades 2016-11-13