Is-med-klubbmärke

Nu är vi i gång igen!

Stämningen är på topp i omklädningsrummet efter segern mot Skövde.

— Vi är nöjda, både ja och nej. Jag är faktiskt nöjd med att det inte gick så bra heller, säger huvudtränaren Robin Adamsson lite kryptiskt.

Skribenten vill ha en förklaring och den får han.

— Vi måste veta var vi står och vad vi ska jobba med., så att grabbarna får en känsla för situationer och spelsystem; vad som funkar och inte. Det är ändå de som ska göra det, vi kan bara ge råd, tips och vägledning.

— Det är en bra grupp med en positiv inställning till träning, hur vi spelar och till varandra. Det är en bra go i dem helt enkelt, säger andretränaren Christopher Hamell.

Idel positiva ord, men vad är det specifikt man inte är nöjd med när man har vunnit?

— Det är lite smågrejor som inte är på plats. Det är på sätt och vis skönt att se det efter första träningsmatchen, fortsätter Christopher.

Det kan vi vara säkra på rättar sig till undan för undan. Laget är till stora delar intakt jämfört med fjolårets säsong, som skribenten nästan ser som en utdragen försäsong inför 2021-2022.

— Om vi står här och predikar om ett spelsystem, som vi med hjälp av sportgruppen har värvat ihop ett lag till är det viktigt att grabbarna ser och känner att det fungerar, när vi gör rätt saker, förklarar Robin.

— Det är deras svar.

Båda tränarna betonar att samarbetet med sportgruppen har fungerat bra. Skribenten tolkar det som att det också är en sund konkurrenssituation i truppen. Sista pusselbiten, en rutinerad back, föll på plats i slutet av förra veckan. Det handlar inte bara om rena hockeyegenskaper, utan också att få en bra blandning i gruppen.

— Det var viktigt att hitta en person som passar in i gruppen och som fortfarande vill något med sin ishockey. Som har ambitioner, är professionell och kommer med erfarenheter att dela med sig av till våra spelare.

En försäsongsturnering väntar till helgen. Hur använder sig tränarna av den?

— Vi rullar på. Det är jättebra med många träningsmatcher eftersom vi inte har spelat på länge. Alla måste ju få chansen, i boxplay, powerplay och spel fem mot fem, avslutar Robin.


Publicerades 2021-08-24