Is-med-klubbmärke

Ny organisation runt juniorlagen

Joakim Berntsson förklarar vad som är nytt.

–    Vi har fått en organisation runt laget. Där finns allt från spelarutvecklare till materialförvaltare och allt annat som ska fungera med. Även ekonomin är en viktig bit.


–    Skillnaden jämfört med tidigare är att vi har en officiell organisation. Sen har vi utvecklat ledarteamet, A-lagstränaren är huvudansvarig för juniorerna med assistenter som hjälp.


Sin egen roll förklarar han som ansvarig för juniorsektionen. Vilket ska tolkas som att han snarare än att han gör allt själv ser till att någon gör det! Vara sammankallande och se till att alla drar åt samma håll.


–    Tanken är att A-lagstränarna ska se helheten hos juniorerna. Förut kanske de har sett någon enstaka match, nu får de även se dem på träning flera gånger i veckan.


En vanlig fråga ute på byn är om det egna spelarmaterialet räcker till. Inte med avseende på kompetensen utan snarare antalet tillgängliga spelare. Joakim förklarar:


–    Som det är nu så har vi spelare så att det räcker till både J18 och J20, men visst blir det tufft för vissa spelare. Det fungerar, fast givetvis vill vi ha in fler spelare. Vi kommer inte att aktivt söka spelare, utan i stället se till att vår organisation blir så bra att det lockar spelare till oss. De ska vilja komma hit på grund av våra fina utvecklingsmöjligheter.


–    Vad vi har att locka med att vi har ett topplag, divisionsmässigt, i regionen. Vi för även långtgående samtal med ett gymnasium, så att spelarna ska kunna ges möjlighet att träna under skoltid. Det är alltså inget officiellt hockeygymnasium, men en möjlighet att komma hit och träna ett eller två pass i veckan. I vårt upptagningsområde finns det spelare som har velat söka till ett hockeygymnasium, men inte känt sig riktigt mogna. Då hoppas vi att vi har ett bra alternativ att erbjuda.


Publicerades 2016-04-23