Is-med-klubbmärke

Olofström-GIK 1-7 (0-1, 0-1, 1-5)

Efter två klart godkända perioder och en där det lossnade rejält har GIKL nu klarat ett viktigt delmål – att gå till playoff. Jimmy Krusell är så klart nöjd.
— Det var en otroligt viktig match idag och känns jätteskönt.
GIK får en riktig smakstart på matchen när Tim Brattström redan efter en minut gör 0-1.
— Vi öppnar riktigt bra de första minuterna och får utdelning för det också. Sen får de ett powerplay och vi kanske tappar lite momentum. En helt OK period, med lite småsaker att rätta till.
Även andra perioden får en inledning som passar GIK och Alexander Liljedahl utökar till 0-2. Ett mycket skönt mål för ”Alex” som har lidit av måltorka under Alltvåan.
— En bra start på en period med lite långa byten, de vänder spelet på oss ett par gånger. Sen har vi otur i en situation med två stolpskott i rad, både på förstaskottet och returen.
Till sist en tredje period där det lossnade med besked. Hemmalaget började bäst med att göra 1-2 efter fem minuter. En minut senare fick GIK spela i powerplay fem mot tre i två minuter. Fast redan efter fjorton sekunder gjorde nyförvärvet Oscar Josefsson 1-3 och ytterligare tjugo sekunder senare Eric Gustavsson 1-4. Ytterligare ett powerplaymål, av Tobias Henriksson, följde. I sista minuten, bokstavligt talat, gjorde Dmitry Iskornev och nyförvärvet Linus Tjulander så att GIK gick ifrån till 1-7.
— Vi går ut och tar tag i den perioden bra. De får göra 2-1, men sen dröjer det bara en minut innan vi drar ifrån igen.
— Det var kanske inga klockrena spelmål, men kunde vända spelet och kontra. Det gjorde vi bra. Vi trummade på hela den perioden och det var ingen tvekan om att vi var det bättre laget.
En gedigen lagseger var det, men på skribentens direkta fråga ger Jimmy Karl Gustavsson ett extra plus i kanten.
— Karl gjorde det bra idag, det var ett par matcher sen han stod senast.


Publicerades 2020-02-20