Is-med-klubbmärke

Referat: Partille HK – Grästorps IK J18

Fjärde gången vi slog Partille denna säsongen, av fyra möjliga, och det var den mest övertygande segern hittills. På bortaplan dessutom. Jag är väldigt nöjd att vi går ut med hög intensitet från första bytet, vi visar inga tendenser till underskattning. Visst, vi bjuder Partille på några lägen där målvakt Hugo måste reparera, men vi dominerar ändå perioden som vi vinner med 0-3. Andra perioden går i linje med första och vi vinner den med 1-3, alltså hela 1-6 inför sista perioden och Partille börjar se ointresserade ut.

Sista perioden blir tyvärr en ganska underlig tillställning med medioker kvalité, kryddat med ett stort antal kontroversiella domslut som nästan skapade lite komik. Vi gör ändå vårt jobb och vinner perioden med 0-2, vilket leder till 1-8 vid full tid. Kassaskåpssäkert.

Kul att samtliga tre kedjor syns i målprotokollet. Det händer genom hårt jobb och god kreativitet i alla linor. Carl Sandahl hade en målmässigt trevlig kväll med fyra baljor, framspelad av en duktig Artem Sharets vid tre av dem. Kul att åter se vår offensiva motor Artem tillbaka i god form efter en längre tids besvär med sin skadade fot.

Jag ogillar verkligen att vi får så många som nio tvåminutersutvisningar, men jag är samtidigt glad att se hur vårt PK funkar. Vi dödar åtta av nio tvåor på ett väldigt övertygande sätt. Här visar Carl Fransson enorm arbetskapacitet, men samtliga spelare ska ha beröm för arbetsinsats och strategi.

På söndag blir det en rolig, och förmodligen, utmanande match hemma mot Härryda. Vi har vunnit två gånger tidigare mot Härryda denna säsongen, men förlorade senast med 4-2. Alltså dags för revansch!

Tack för ordet /Johan Dalin


Publicerades 2023-01-27