Is-med-klubbmärke

Så arbetar sportsektionen

Peter Johansson förklarar hur sportsektionen arbetar inför denna säsong och alla andra. Ett arbete som på sätt och vis pågår året runt.

– Vår uppgift är att forma ett lag inför nästa år. Det är extra jobbigt i år, eftersom var har tappat en del egna produkter. Grästorp är litet och det märks med tanke på att det måste fram arbetstillfällen och sådant när vi ska locka hit spelare.

Man kan alltså säga att det är ett arbete som pågår året runt?

– Ja, det är ett arbete som pågår hela tiden , men sen kommer man in i mer intensiva perioder. Just nu pratar vi med flera spelare ganska intensivt, sedan får vi se vad det leder till.

Många hockeyintresserade grästorpare undrar hur det står till med de egna juniorerna. Är några av dem aktuella för a-lagsspel?

– Vårat A-lag kommer att träna laget sex gånger i veckan under augusti och då vill tränarna helst att vi har tio egna juniorer med på träningarna varannan dag minst. I dagsläget kan jag inte med säkerhet säga att vi har två femmor som är mogna för det, men det är så tränarna vill ha det. Det är upp till spelarna själva att visa att de är mogna med allt vad det innebär. Man kommer inte med i A-laget bara för att man har uppnått en viss ålder eller står på tur. Men givetvis så vill vi ha fram så många egna spelare som möjligt.

– Man måste förstå att det är en stor skillnad att spela seniorhockey i division 1, även om man har spelat som junior på hög nivå. Det gäller att slussa in dem på ett bra sätt och låta det ta den tid som behövs.

Så det är ingen fara med A-lagstruppen inför årets säsong?

– Absolut inte! Vår målsättning är att ha ett slagkraftigt lag när vi går på is i början av augusti. Av erfarenhet vet vi att om vi bara får ett par påskrifter så rullar det på och ordnar det sig. 


Publicerades 2015-06-26