Is-med-klubbmärke

Serieseger – vi delar några tankar med lagkapten Gustav Svensson

Första seriesegern på drygt tio år och Gustav är givetvis glad och stolt.

— De är otroligt skönt! Vi satte det som delmål i början av säsongen. Så skönt att vi nått dit, men främst att vi har skapat oss en bra grund att bygga vidare på.

Och hur var den avgörande matchen?

— Att komma till Hisingen och ta tre poäng är aldrig en enkel historia. Men vi försökte styra matchen och spelet dit vi ville. Sett över sextio minuter så tycker inte jag de var några tvivel vilket lag som skulle vinna matchen.

Gustav utser de två viktigaste spelarna i den aktuella matchen.

— Två spelare som är värda att lyft fram är Petr och Kristoffer. Båda spelar bra match efter match och är otroligt viktiga för laget, sen gör de ett extremt bra jobb i vårt boxplay.

… och sett över hela säsongen, hittills.

— Viktigaste spelaren på planen brukar man säga att målvakten är. Och Adam har varit extremt stabil i år så han skulle jag säga är den största grunden till seriesegern. Sen har vi även Tobbe som gjort många viktiga mål för oss.

Vad har laget som helhet varit bra på?

— Vi har hållit en hög lägsta nivå. De har gjort att vi har lyckat ta tre poäng mot alla de ”lättare” lagen. Vilket konkurrerande lag som Vänersborg har haft de svårare med.

Vad kan bli bättre?

— Vi behöver bli bättre på att lägga mindre fokus på domaren. Vi har haft några matcher där vi förlorat eller tappat poäng då domarinsatsen varit emot oss. Men jag upplever att förlusterna kommer också dels på grund av att för mycket av vårt fokus går just mot domarinsatsen i de lägena.

Till sist visar han ett sunt självförtroende inför matchen mot Vänersborg nu på söndag.

— Med hemmaplansfördel och en serieseger i bagaget så tar vi tre nya poäng


Publicerades 2021-12-16