Is-med-klubbmärke

Signerat Sterner

Missa inte GIKs senaste tillskott vid pennan. Jennie Sterner, Krönikör.

Alla vet inte vart Grästorp ligger


Att våga komma ur sin komfortzon tror jag är bra, då utvecklas man som människa. Att mod kan ta dig långt, det tror jag också på. Så när jag fick frågan av styrelsen om jag ville bli GIK´s krönikör kom svaret automatiskt; Ja, det verkar ju gör-roligt! Det är mitt dilemma att jag tycker allt är gör-roligt. Så nu sitter jag här med kniven på strupen och ska leverera. Det känns spännande. Men ska jag vara rolig, eller ska jag vara allvarlig? Vad förväntar sig styrelsen av en krönikör, och vad vill läsarna läsa? Antagligen kommer man inte bli älskad av alla men kanske kan jag bidra till att fler engagerar sig, och ge en ökad kunskap i vad som händer i föreningen.


Själv har jag spenderat förgående vecka i Jönköping tillsammans med ett gött gäng hockeyspelare och deras föräldrar. De flesta andra spelarna hade nog aldrig ens hört talas om Grästorp, och känslan av att ”nu har bönderna kommit till stan” infann sig. Då är det rätt gött när campens målvaktstränare presenterade sig; ”Adam Schultz Grästorps IK div. 1”. Där satt den! ”Bonnastämpeln” försvann i samma andetag och våra unga GIK-spelare sträckte på sig lite extra.


GIK kan vara stolta över sina ungdomsspelare. Spelarna har skött sig utomordentligt bra och fått beröm både på och utanför isen. De är vassa på skridskoåkning, tack vare alla duktiga tränare vi har inom föreningen. Så sträck på er, ni gör ett fantastiskt jobb. Även utanför isen skötte sig våra ungdomar, så pass att Alfred Alenius blev veckans kompis i en av grupperna, Grattis Affe! Ute har det varit högsommarvärme, men som trogen hockeymorsa har jag suttit i ishallen och kollat på ispassen.Ibland kan man själv undra vem som ser fram emot kommande säsong mest. Barnen eller jag?


Sista veckan har det också varit stort fokus på hur arbetet med isen i Åse Viste arena fortlöper? Alla väntar vi på att få gå på is. Men mitt i all längtan och träning tänker jag också på hur man ska få barnen som fortfarande håller på med flera idrotter att hänga i. Vi är i mitten av fotbollssäsongen nu när isen snart ligger. Hur får man då barnen att fortsätta med fotbollen säsongen ut? Det handlar ju om att ställa upp för sina lagkamrater, men också att forskning visar på vikten av allsidig träning. Alla förbund är ju överens om att det är en fördel att utföra olika idrotter så länge det går. Och den målsättningen har vi i GIK också. Men från att veta, till att göra, är det ibland långt. Så den stora frågan som återkommer är; hur länge klarar man av att dubblera, att vara med i olika idrotter?


Nu ser vi fram emot kommande vecka. Opening ceremony idag, A-laget går på is. Grästorpsfestivalen med ridkampen på torsdag och Karnevalståget på lördag. I karnevalståget kommer vi visa GIK´s historia på 50 m. Vi hoppas på stor uppslutning i tåget där alla är välkomna, legendariska spelare, eldsjälar och våra härliga ungdomar som är hockeyvärldens framtid.


Jennie Sterner – Grästorps IK


Publicerades 2016-08-02