Is-med-klubbmärke

Skövde – GIK 5-4

Är det fortsatt tungt, eller var gårdagens match en lättnad för ett luttrat lag? Lagkaptenen Johan Andersson verkar om inte helt nöjd, så i alla lättad över den enda poängen.

– Om vi förlorade två poäng eller vann en? Både och – och varje poäng är värdefull!, säger Johan

GIK, som har haft det svårt med spelet i egen zon, började bra. Under de första minuterna lyckades de hålla spelet högt upp och det var svårt för hemmalaget att skapa något tryck. 1-0 kom efter 4:55, men det blev snabb replik (efter tretton sekunder) genom Stanislav Polodna (Ewe Svantesson, Johan Andersson). Resten av perioden lyckades GIK mycket bra med att trasa sönder Skövdes anfallsspel, och hade en handfull riktigt fina chanser utan att göra mål. Laget fick prova på att gå till periodvila i ledning efter att Carl-Johan Svensson (Jesper Sellin, Jacob Bertilsson) gjort 1-2.

– Vi var bättre på att hålla pucken än tidigare. Det var enklare spel, mer sarg ut i mittzonen och vi lät bli att göra saker som vi inte klarar av. Johan Andersson förklarar sakligt vad som var annorlunda denna kväll jämfört med andra.

Andra perioden kännetecknades av ett tufft och fysiskt spel, något som gynnade GIK. Visserligen kom Skövdes kvittering alldeles i början av perioden men sen dröjde det femton minuter alldeles efter GIK klarat ett boxplay innan Skövde ta ledningen. Skövde var i ledningen i drygt en minut innan Hugo Johansson lyfte in 3-3 efter en snygg fint direkt efter en tekning. Under ett väl disponerat powerplay i slutminuten såg Jacob Bertilsson (Niklas Bunnstedt, Jesper Sellin) till att GIK återtog ledningen.

När tredje perioden inleddes med att Skövde återigen kvitterade trodde nog en och annan GIK-supporter att det vara samma gamla visa igen, men det var faktiskt det sista målet under ordinarie matchtid. Inte heller i förlängningen avgjordes matchen, och till slut blev det Skövde som vann efter andra rundan av straffläggningen.

En förklaring till det relativt goda resultatet är att GIK lyckades undvika alla onödiga utvisningar. Johan Andersson har en personlig förklaring till det:

– De har så j-la obekväma bänkar! (skratt)

Skämt åsido, nu gäller det att gå vidare och sikta på tre poäng hemma mot Kumla.

– Nu tar vi en dag i taget och arbetar hårt på träningarna, avslutar Johan

Tjecken Petr Mainer blev klar för spel på onsdag efter middag och debuterade under matchen. Mer om honom i morgon!


Publicerades 2014-10-23