Is-med-klubbmärke

Snart seriepremiär för våra juniorlag

J18 spelar hemma mot Skärgården på söndag klockan 12.00, medan J20:s tyvärr har blivit inställd. Följande intervju med lagkaptenerna i gjord innan det var klart att J20:s match var inställd.

William Käkele (kapten för J18) och Joel Nyberg (kapten för J20) är optimistiska inför säsongen.

– I år har vi ett ungt lag, men med tanke på vad det har visat upp under försäsongsträningen ska det nog inte vara några problem, inleder Joel.

William, som kom till GIK från Trollhättan i slutet av förra säsongen, fortsätter:

– Jag trivs och laget verkar starkt. Det är ett naturligt steg i min utveckling.

I juniorhockey är det svårt att hålla koll på motståndarna, efter som en stor del av spelarna byts mellan säsongerna. I många lag är det dessutom så att en stor del av spelarna dubblerar.

– 90 % av våra spelare dubblerar, och för dem blir det i princip lika många matcher som för A-laget, säger kaptenerna med en röst.

– Men det är roligt!

Att vara lagkaptener innebär ett ansvar, som de båda ynglingarna har tacklat på ett moget sätt.

 – Det är roligt och viktigt. Inget som vi backar på.

Juniorhockey är fartfylld och rolig, fler skott på mål och mindre av taktiskt tänkande. De här lagen förtjänar också ett stöd från vår hemmapublik.

– Det är klart att det är skönt med så många som möjligt på läktarna.

Joel, som står med ena skridskon i A-laget, har några avslutningsord som är tillämpbar på nästan all ungdoms och junioridrott:

– Du måste skriva att man måste hänga i och spela juniorhockey så längde det går och är roligt, även om man inte platsar ett steg upp. Förr eller senare lossnar det.


Publicerades 2014-09-26