Sölvesborg-GIK 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Det gick inte riktigt enligt planerna, men snart så är det onsdag och då försöker vi igen.

—Det gjorde det naturligtvis inte, men vi gör ingen dålig hockeymatch. Vi spelar en ganska bra match med högt tempo. Sölvesborg kommer ut och kör hårt på oss i början, de vet ju att vi har haft en lång bussresa och checkar fast oss lite grand. Men det avtar och efter tio minuter börjar vi möta upp dem.

—I andra perioden spelar vi bra och skapar mängder av målchanser, men vi måste vara lite mer desperata för att peta in puckarna som ligger där.

I stället är det hemmalaget som gör 1-0 och sedan 2-0 i början av tredje.

—Vi får sätta allt på ett kort och gör det helt ok, tar målvakten ganska tidigt och reducerar. Sen tar vi målvakten igen och kvitterar, men får det målet bortdömt.

Men GIK skakade åtminstone hemmalaget.

—Vi skulle ha gjort några mål i andra perioden. Då hade vi kunnat gå därifrån med samtliga poäng.

Nu är det vardagsslit hemma i ÅVA som gäller.

—Det som vi måste jobba på är att det är en tuffare serie. Man måste vara mer klinisk och desperat. När lägena dyker upp måste man dra dit dem.

—Positivt är att vi gör en ganska bra bortamatch med många målchanser. Vi visar en dj-kla moral och krigarinsats och gör två mål på dem de sista fem minuterna.

Det sistnämnda är något som skribenten hoppas och tror att hemmapubliken får se mycket av på onsdag.

Publicerades 2023-12-11