Is-med-klubbmärke

Sportsektionen informerar

Senaste nytt direkt från källan.

Vi har nu kommit halvvägs in i höstserien och laget kan stoltsera med en delad 1: a plats i serien där vi i nuläget ligger jämsides med lokalkonkurrenten VHC. Resultatmässigt är vi givetvis väldigt nöjda men spelmässigt har vi fortfarande en bit kvar men det jobbas hårt på detta varje kväll. Vi har även en väldigt bra grupp att jobba med i år och alla spelare har själva en vilja att bli bättre, så vi tror på en rolig säsong som varar ända till slutet på mars.


Nu till betydligt tråkigare nyheter….


Vi har i samförstånd med Sebbe valt att bryta hans kontrakt för innevarande säsong. Sebbe har kämpat länge med höftproblem som hämmat honom och efter besök hos specialister lutar det åt operation tyvärr. Alla hoppas givetvis att Sebbe får ordning på kroppen och kan återkomma starkare än någonsin nästa säsong. Undertecknad tror nämligen att det finns några säsonger av bra hockey kvar i den grabben.


Som alla märkt saknas även Viktor i laget än så länge i år. Han åkte på körtelfeber under försäsongen men har äntligen börjat att träna så smått igen. Vi håller tummarna för att han håller sig frisk framöver eftersom det är en viktig kugge för laget.


Även Dennis är långtidsskadad (båtbenet) och han fick ett nytt bakslag häromveckan med ytterligare 2 månader i gips. Honom ser vi som ett starkt nyförvärv efter jul.


Julius och Oskar kommer även dom att saknas ett par veckor framåt pga diverse sjukdomar och skador.


Positivt i allt detta är att våra unga killar får många värdefulla minuter för framtiden och dom gör det jäkligt bra.


Tom är även tillbaka sen ett par veckor efter lång frånvaro och han börjar närma sig något som liknar en form. Han kommer också bli en viktig försvarskugge framöver.


Under gårdagen kom vi även överens med Hanhals om att behålla Lucas Högosta i Grästorp under hela november månad till att börja med. Detta blir naturligtvis värdefullt för oss när vi har så pass mycket skador. Lucas har även visat att han kommer in i laget undan för undan och producerar i varje match han är med.


Sportsektionen gm


Jocke Persson


Publicerades 2019-11-05