Is-med-klubbmärke

Stenungsund – GIK 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

Nu har GIK hittat ett vinnande koncept.

Skribenten, som gillar att bolla med siffror konstaterar att laget som blott lyckades med att ta fyra poäng av arton möjliga under de sex första omgångarna, nu har ett riktigt fint facit på de senaste fem matcherna. Tolv av  femton poäng är väl ungefär vad de inbitna fansen hade hoppats på från början och det ger mersmak nu när serien vänder.


På det sätt som vi genomför matchen känns det extra skönt. Första perioden var vår sämsta. Vi var inte riktigt vakna. Stenungsund dumpar mycket puck och sätter press på oss. Vi har lite problem i egen zon i första, säger Andreas Högosta mycket nöjd med utfallet av söndagens match.


Men om det inte riktigt funkade enligt planen i övrigt så var Simon Zurawski omutlig. Noll noll efter första perioden.


— Vi hade ett litet snack i första periodpausen om vad vi måste förbättra inför andra; bli rappare med pucken och slå på hjärnan lite mer.


Drygt sju minuter in i andra perioden gav Dmitry Iskornev GIK ledningen med 1-0 och fem minuter senare gjorde Oliver Hofbauer 2-0 på en retur.


— Ju längre matchen går, desto mer för vi spelet.


I tredje perioden började GIK med att visa prov på sitt fina spel i boxplay och efter tretton minuter gjorde Lucas Geyzon mål från blålinjen. Pålitlige veteranen Jonas Lönn avslutade målproduktionen med en och en halv minut kvar av matchen – ett direktskott som betydde 0-4. För övrigt hans sjunde mål för säsongen.


Skribenten har tjôtat en hel del om lagbygget och undrar om Andreas är i mål nu?


— Vi är en god bit på väg. Det är en lång väg mot slutmålet, men tiden talar för oss.


Och det Alltvåan ter sig som ett realistiskt mål.


— Exakt. Nu gäller det att alla är villiga att göra jobbet varje match, hur det än känns i kroppen. Målet är att vara bland de fyra och det är det som vi jobbar för.


Matchen var en typisk riktigt bra insats av hela laget, men Simon Zurawskis nolla går inte att ignorera om man bryter ner matchen på individnivå.


— Han tillhör också laget och det är viktigt att ha en bra målvakt när man inte är riktigt vaken. Det ger oss chansen att vinna matcher, påpekar Andreas.


Publicerades 2018-11-05