Stenungsund – GIK 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Ytterligare en uddamålsseger med 1-2, det kanske inte låter så stabilt och visst hade målskillnaden mått bra av ett par mål till. Men tänk om och tänk rätt. Se ett lag som gjorde en stabil laginsats trots flera spelare borta, och ovanpå det ett par stabila målgörare.

— Vi kontrollerar stora delar av matchen. Vi har många fina lägen, men deras målvakt gör många fina räddningar, säger Robin Andersson som är tillfreds med söndagens match.

— Vi har en liten dip i andra, efter 0-1 (Linus Roos). Vi slarvar lite så att de kan göra 1-1

GIK reder därefter ut två boxplay och Alexander Liljedahl gör 2-1.

Bra spel i boxplay har kännetecknat GIK denna säsong.

— Vi spelar uppoffrande och har många spelare som läser spelet bra i boxplay.

Den tredje perioden var mållös. GIK vann skotten med 11-3 och hade en del utanför.

— De kommer igenom några gånger, men våra backar har bra koll. Det blir en arbetsseger.

Och tre poäng, det är ju ändå det som räknas.

Publicerades 2020-10-19