Is-med-klubbmärke

Surahammar-GIK 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

"Jag är stolt och jag är glad för killarna, de har slitit hårt. En eloge till alla!" Henrik Alfredssons glädje är inte att ta miste på efter segern borta mot Surahammar.


Surahammars försvarsspel var ostrukturerat och GIK tog direkt kommande i matchen. Redan efter fem minuter och med en man mindre på isen tog laget ledningen med 1-0 genom Patrik Nyman (Marcus Johansson). Drygt fem minuter senare kvitterade Surahammar till 1-1.


I den andra perioden kopplade GIK ett rejält grepp om matchen. Skottstatistiken (8-16) säger det mesta och Jesper Sellin gjorde både 1-2 (Sebastian Nilsson, Anders Lövdahl) och 1-3 (Anders Lövdahl, Henrik Marklund).


I tredje perioden spelade GIK på resultat och gjorde jobbet. Efter knappt fjorton minuter reducerade Surahammar efter en tilltrasslad situation framför GIK:s mål. Närmare än så kom de inte, trots att de plockade ut målvakten i slutminuterna.


– Det är inget hokus-pokus bakom den här segern. Vi gjorde det tillsammans – om alla gör sitt och jobbar hårt så vänder det till slut!, säger en nöjd och stolt Henrik Alfredsson.


– Mentalt har vi slagit i första spiken. Nu fortsätter vi på samma sätt, och bättre. Pressen är försvunnen, nu blir det ännu roligare att träna i morgon.


Publicerades 2015-10-15