Is-med-klubbmärke

Surahammar-GIK 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

Nu är det dags att se upp för GIK - i dubbel betydelse!

Den fina trenden fortsätter, fyra segrar i rad.

– Det har nog inte hänt förut under våra år i ettan, säger tvåmålsskytten Lars Andersson i en lågmäld kommentar.

Och belöningen för det hårda slitet och de goda resultaten smakar inte illa: Just nu en plats till allsvenskt förkval och ett behagligt avstånd till det negativa kvalet. Är det dags att höja blicken nu eller sikta på en kort säsong?

Om matchen i sig fortsätter Lars:

– Vi var bäst i femtio minuter och försvarsspelet fungerade bra. Tempot var lågt och det passade oss.

En lika kort som korrekt beskrivning som i klartext innebar en första period där inte så värst mycket av vikt hände, förutom Lars (Carl-Johan Svensson) mål till 0-1.

I början av andra perioden blev det lite nerv i matchen när hemmalaget kvitterade till 1-1 efter tjugo sekunder. Vilket följdes av en snabb replik till 1-1 genom Lars Andersson (Nicklas Larsson, Jacob Bertilsson). Med knappt fyra minuter kvar av perioden petade grovjobbaren Emil Andersson in 1-3 efter ett misstag av en hemmaspelare.

I mitten av sista perioden utökade Petr Mainer (Niklas Bunnstedt) ledningen till 1-4. Det verkade ha verkar som tändvätska för hemmalaget som vaknade och försökte jaga en flyende poäng. 2-4 knappt en minut senare, och när GIK drabbades av en rad onödiga utvisningar började jakten på allvar. Men närmare än till 3-4 med mindre än en minut kvar av matchen kom de aldrig.

På söndag väntar Lindlöven hemma. En match som inger blandade känslor, 2-9 i hemmapremiären var inte alls bra. Det var däremot 1-3 borta.

– Det är en ny match och det gäller att se framåt. Men visst är det skönt med fyra trepoängare i rad, avslutar Lars.

Som alltid går stödet från den sjätte spelaren inte att undervärdera. Var där!


Publicerades 2015-01-08