Is-med-klubbmärke

Surahammar-GIK 5-4 (0-1, 1-0, 3-3, 0-0, 1-0)

Tyvärr nådde laget inte ända fram. Det blev bara en poäng och GIK är nu ett av fyra lag på fem poäng, efter ledande Surahammar.

Det var två jämstarka lag som började matchen med att känna på varandra och de två första perioderna blev därför målfattiga. Inledningen av matchen blev dock av det oväntade slaget. Hugo Johansson såg till att GIK tog ledningen med 0-1 (Jesper Sellin, Anton Lindgren) i numerärt underläge!


I andra perioden tog Surahammar kommandot i matchen, men det dröjde ända till slutskedet innan de kvitterade till 1-1.


Det var alltså i sista ordinarie perioden som det mesta hände. En mycket målrik tillställning som gav publiken valuta för inträdet och tränarna gråa hår. Surahammar tog ledningen två minuter in i perioden, men det blev snabb replik till 2-2 genom Jakob Wulcan (Hugo Johansson, Marcus Johansson). I mitten av perioden återtog Surahammar ledningen och det tog ett tag innan GIK var ikapp igen. Men genom 3-3 av Henrik Marklund (Sebastian Nilsson, Patrik Nyman) och 4-3 genom Viktor Lennartsson (Adam Villig, Marcus Andersson) var GIK förbi och hade ett grepp om utgången av matchen. Ett grepp som försvann när Surahammar kvitterade till 4-4 med knappt fyra minuter kvar av ordinarie matchtid.


Efter en mållös förlängningsperiod följde en straffläggning som började med att lagen gjorde varsitt mål och som fick gå till fem omgångar innan matchen avgjordes till Surahammars fördel.


–  Det var två stabila lag som kände på varandra och drogs in i deras lägre tempo i stället för att spela vårt spel, kommenterar Patrik Nyman sakligt, och han fortsätter:


–  Vi spelade nästan en period i numerärt underläge och de gjorde tre av  sina mål i PP.


–  Vi ska kunna köra över alla lag, men det sitter i huvudet. Om vi kommer väl förberedda så går det vägen.


I morgon är det en ny match med nya förutsättningar. Ytterligare en långresa, denna gång för att möta division två-laget Valbo.


Publicerades 2016-03-12