Is-med-klubbmärke

Tranås-GIK 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Än lever drömmen, men vägen är lite längre att gå.

GIK fick kniven mot strupen tämligen omgående. Redan efter knappt fem minuter gjorde hemmalaget 1-0 i en period som i övrigt inte bjöd på så mycket dramatik. Inget av laget skapade så mycket, men Tranås fick en bra chans som blev ett mål.


–    En match som präglades av ganska mycket slarv från båda håll där dom skapar lite hetare chanser än oss och vi inte tar vara på våra lägen, sa biträdande lagkapten Marcus Johansson efter matchen. Och det var betecknande för första perioden.


Tre minuter in i andra perioden kvitterade Carl-Johan Svensson (Jesper Sellin), helt återställd, till 1-1. Men säg den lycka som varar beständigt, GIK spelade i vanlig ordning effektivt i Box Play, men Tranås lyckades ta ledningen igen fem minuter senare.


Drygt halvvägs in i tredje perioden gjorde Tranås 3-1 och även om GIK kämpade tappert blev slutresultatet 4-1 efter att sista målet kommit i öppen kasse i slutsekunderna.


–   Vi kan väl ta med oss läxan om hur dom spelar och försöka stänga ner deras sätt att spela.


–   Vi får analysera lite grann men det finns ingen tid att gräma ner sig utan det är ny match med nya förutsättningar på lördag.


Marcus Johansson säger det självklara. Och ni som läser detta kan göra det självklara: Gå till ÅVA på lördag klockan 16:00 och var där. Ni kan göra skillnad.


Publicerades 2017-02-24