Is-med-klubbmärke

Tranås-GIK 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

Hela laget gjorde en bra insats och trots förlusten mot serieledarna är det inte alltför deppigt hos GIK.


Till NLT säger tränaren Henrik Alfredsson att det hade kunnat bli åtta-nio mål i baken om laget vikit ned sig, och det fanns nog de som under rådande omständigheter hade gissat på något ännu värre. Men laget stod upp som en man och gjorde jobbet, och trots förlusten borde resultatet ha gett ett bra självförtroende att ha med sig in i framtiden.


I första perioden handlade det mest om Tranås, men på grund brända målchanser blev det bara ett mål i baken. Detsamma gällde andra perioden, fast då var GIK bättre med trots två mål av hemmalaget.


– De var riktig vassa i sina anfall och fick stora fria ytor. Men jag fick bra hjälp, våra spelare täckte många puckar med kroppen, säger GIK:s målvakt Gustav Griborn, som för kvällen var en av GIK:s bästa spelare. Bara fyra insläppta mål på fyrtioåtta skott säger en del.


I tredje perioden spelade Tranås på resultat och GIK resultatet i denna period blev 1-2 efter mål av Johan Larsson (Carl Lundmark, Peter Cintala) och Peter Cintala (Patrik Nyman, Linus Ljung). Av ringa betydelse för tabellen, men inte för självförtroendet.


– Vi var överens om att vi skulle försöka göra en så bra period som möjligt, och hade faktiskt chans på två-tre mål ytterligare.


På fredag väntar Mariestad hemma, en match som på pappret har en given utgång. Ett derby och dock alltid ett derby, och matcherna mot Mariestad har bjudit på många spännande kamper.


– Vi vill visa att vi kan vinna, säger Gustav Griborn med en sund portion självförtroende.


Var där och stötta ert favoritlag!


 


Publicerades 2015-11-16