Is-med-klubbmärke

Träningsmatcher och det som komma skall

En träningsmatch återstår, men igår hade laget sitt sista tillfälle att visa upp sig inför hemmapubliken före seriepremiären.

Och det gjorde laget med besked. 2-3 (mål av Oskar Ahokas och Tobias Henriksson) efter förlängning mot Skövde IK som har ambitioner om att spela i Allettan fram mot nästa vår är godkänt i sig. Men det som åskådarna fick se lovar mer. Stundtals var det spel mot ett mål, Skövde IK:s. Fast pucken måste in för att det ska bli resultat. Det kommer laget att jobba på.


Vi möter ett bra motstånd och gör en bra match. Första matchen där vi spelar bra i tre perioder, säger en nöjd Andreas Högosta.


Carl-Johan Svensson var korthuggen och saklig efter lördagens match mot Mjölby. Nu är han mer positiv.


— Laget svarade enormt bra på det vi ville ha ut. Så såg det ut idag i alla fall.


Försäsongen går mot sitt slut. Om knappt två veckor väntar Mjölby borta, sista träningsmatchen inför seriepremiären. Hur har det varit?


— I det stora hela har vi gjort en bra försäsong. Allt nöt på träningarna, all off-ice; laget har svarat bra på det. Det är en härlig grupp att jobba med., förklarar Andreas.


— De börjar bli sugna på att spela om poäng nu, säger Carl-Johan.


— Alla har varit med sen vi gick på is den 1 augusti; vill lära sig mer och bli bättre, fortsätter Andreas.


Men det duger inte att ligga på latsidan bara för att försäsongen lider mot sitt slut. Jimmy Krusell förklarar.


— Vi kommer att köra på med träning. Det blir en ledig helg nu, men nästa vecka är det måndag-fredag som gäller och nästa söndag matchen borta mot Mjölby.


Publicerades 2019-09-11