Is-med-klubbmärke

TUNG J20 FÖRLUST UNDER LÖRDAGEN

Grästorps IK:s J20-lag tog under lördagen emot ett skridskoskickligt och fartfyllt Borås HC i Åse & Viste Arena. En match som gästerna vann med förkrossande 15-4.

Under matchens första fem minuter var det bara Borås för hela slanten och de fick dessutom ett mål bortdömt redan efter en dryg minut för spark men det var inget som bekom de.

Laget trummade på och gjorde 0-1 i powerplay och 0-2 bara dryga tre minuter senare.

Grästorps Emil Andersson-Malmsjö såg till att reducera ledningen till 1-2 två minuter senare i boxplay. Borås såg dock till att göra 1-3 dryga tre minuter senare och målen duggade tätt under en stund, 2-3 gjorde Viktor Johansson två minuter efter Borås mål men de svarade per omgående och gjorde 2-4 endast 18 sekunder senare. Även 2-5 skulle hinna ramla in bakom William Haag innan perioden var till ända.

Även i den andra perioden var det gästerna från Borås som gjorde det första målet, denna gång i powerplay.

GIK kröp närmare när laget fick en av många chanser i powerplay och Edvin Eriksson hängde dit trissan bakom Waldemar Sundén. Glädjen i Grästorpsbåset blev återigen kortvarig och Borås satte dit sitt sjunde mål i boxplay knappt 40 sekunder efter reduceringen. I det läget valde GIK att byta målvakt och sätta in Hampus Hagrydh för att försöka väcka laget. Det höll i tolv minuter sen small det igen. Inom loppet av 31 sekunder gjorde Borås tre mål, först Whim Stålberg, nitton sekunder senare gjorde Felix Carlsson 4-9 och bara tolv sekunder senare gjorde matchens bästa spelare Linus Hjelm 4-10 och punkterade matchen. Hans andra mål och fjärde poäng i matchen.

I den tredje perioden valde GIK att byta målvakt igen och William Haag kom återigen in i kassen, men efter bara 25 sekunder drog GIK på sig sitt första av två matchstraff i matchen och det hjälpte väl knappast laget att försöka komma tillbaka i matchen. Det boxplayspelet klarade GIK galant men när laget fick en ny utvisning small det igen, Linus Hjelm för tredje gången och sen rann det iväg, Stålberg gjorde 4-12 23 sekunder senare och minuten efter det kom 4-13. Med knappa sju minuter kvar kom nästa mål, återigen Linus Hjelm som var banans gigant med fyra mål och tre assist. De sista minuterna spelades mer eller mindre av kändes det som och det blir väl lätt så när det står 4-15 på resultattavlan.

En oerhört tung förlust för GIK och laget får ta nya tag nästa vecka när man åker till Tranås.

Till sist vill vi även nämna att det har blivit lite ändringar på a-lagssidan där det kommit in en ny back i veckan och Carl Holmberg har valt att lämna klubben för resterande del av säsongen och kommer avsluta den i Vänersborgs HC.

Grästorps IK önskar naturligtvis Carl stort lycka till i framtiden.