Is-med-klubbmärke

Tyringe – GIK 1-4 (0-0, 1-0, 4-0)

En vecka (nåja, med början onsdag) som började i moll slutade i dur. 0-4 borta mot Boro Vetlanda, självrannsakan följd av seger mot samma motståndare med övertygande 6-3 på fredag.

Och så en bra avslutning på helgen borta mot Tyringe. En första period där GIK gjorde mycket rätt men där målen fattades, en andra där Tyringe bestämde men Adam Schoultz höll GIK kvar i matchen. Till sist den tredje perioden, där GIK spelade sitt spel och fick utdelning för det. Fem magiska minuter i början av perioden där bortalaget gick till 1-3 följdes av ytterligare ett när hemmalaget plockade ut målvakten. Hemmaresan måste kännas kortare och inte undra på att Christopher Hamell är nöjd.

— Det är kul att vi hittar tillbaka till vårt eget spel, gör mål och vinner igen. Vi kanske inte spelar vårt spel i sextio minuter, men vi börjar närma oss.

— Vi är på rätt väg, alla är med och bidrar, köper det och det måste man vara. Man kan inte spela själv.

På frågan om några spelare förutom Adam förtjänat individuellt beröm svara Christopher utan att tveka Edouard Ouellet, Victor Sandström och Kristoffer Mourujärvi. En kedja har börjat hitta varandra fint och nu gjorde ett mål var.

Skribenten undrar vad laget ska göra för att hålla den trenden vid liv och Christopher blir inte svaret skyldig.

— Vi fortsätter att träna och ser till att alla är beredda att göra jobbet som krävs. Gör man det och tillsammans finns det goda chanser till resultat.

På onsdag blir det första gången på väldigt länge som hemmapubliken kan få se hockey utan restriktioner. Hur påverkar det laget?

— Det är alltid kul att spela inför mycket folk. Idag var det lite mer folk än vad vi har hemma, eftersom de har större hall, och det märktes att det var lite extra. Det blir roligare med mer folk.

Det sista kan gärna tolkas som en uppmaning att fylla ÅVA på onsdag.


Publicerades 2022-02-06