Is-med-klubbmärke

Ulricehamn – GIK 0-7 (0-1, 0-3, 0-3)

Vilken skillnad några veckor gör.

Förlusten hemma mot Tibro den 28 november var ett bottennapp och alla tankar på Alltvåan efter jul kändes avlägsna. Sen dess har det hänt en hel. Tio av tolv poäng på de fyra senaste matcherna och GIK har det helt plötsligt i egna händer.


Carl-Johan Svensson har varit med i båset ett tag och är mycket glad efter matchen:


— Det är givetvis en rolig avslutning på serien. Grymt kul att spela viktiga matcher. Vi försöker bara spela så bra hockey som möjligt och så får vi se hur långt det räcker. Idag gör vi en kanonmatch.


Så sant som det är sagt om en match som det i likhet med de hopplösa förlustmatcherna är svårt att skriva hem om. Tio svaga minuter i början, sen ägde GIK hela matchen. 0-7 säger en hel del, och ger ett bra utgångsläge inför den spännande avslutningen på hösten, nu på söndag. Noteras bör att Tobias Henriksson, som hade det trögt med målskyttet i början av säsongen, i och med sitt hat trick fördubblade målskörden.


Och varför gick det som det gjorde? Helt enkelt för att laget spelade som Andreas Högosta lovade före matchen: Med aggressivitet och bra fart.


På frågan om individuella prestationer svarar Carl-Johan självklart:


— Alla var bra idag, men Simon, Tobias och backarnas spel med puck ska ha ett extra plus idag.


GIK:s övriga mål gjordes av Oliver Hofbauer, Martin Berntsson, Sebastian Kristiansson, Dmitry Iskornev. Fem olika målskyttar är ett styrkebesked så gott som något.


Publicerades 2018-12-13