Is-med-klubbmärke

Uppdateringar kring A-truppen

I början på september skrev vi att Dominik Michalika från Slovakien var här på en tryout. Grästorps IK och Dominik har nu skrivit ett kontrakt som sträcker sig över denna säsongen.

Hampus Höglund som inför denna säsongen kom från HC Lidköping kände sig inte riktigt hemma i Grästorp och har därför valt att gå ner i division 3 igen.

Spencer MacLean från Kanada kommer heller inte han spela hos oss denna säsong. Det blir inte alltid rätt i rekryteringar och så var det i detta fallet.

In i truppen istället för Hampus Höglund och Spencer MacLean har vi tagit in Kristoffer Mourujärvi från Vänersborg samt Nicolas Dionne från Kanada som senast spelade i den franska andradivisionen.

När Kristoffer och Vänersborg gick skilda vägar var det inget att tveka på från våran sida att plocka in honom. Ung, ambitiös och passar bra in i vårat spelsystem. Vi tror på en stor utveckling hos oss denna säsongen.

Nicolas Dionne är 26 år och besitter goda kvalitéer offensivt såväl defensivt. Han har spelat i en av Kanadas bästa juniorligor och från säsongen 2014/15 till 2018/19 i Kanadas bästa collegeliga där han sista säsongen var kapten och gjorde imponerande 17 mål.

Från vårat juniorlag har Gustav Lundmark och Max Nyström varit med och tränat och har även gjort flertalet matcher. Grabbarna har tagit för sig oerhört mycket och bra när dom varit med och är i högsta grad med och konkurrerar om istid i A-laget.

C-J Svensson genom sportsektion.

Bilden: Jocke Persson och Nicolas Dionne


Publicerades 2020-10-20