Is-med-klubbmärke

Vänersborg-GIK 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Sifforna ljuger. GIK hade ett bra grepp om större delen av matchen och chanser saknades inte, men pucken ska in.

Två riktigt bra målvakter gjorde att det stod 0-0 efter första perioden och fram mot mitten på andra perioden. Vänersborg tar ledningen med 1-0, men skribenten hann inte ens lägga ned pennan innan Felix Åstrand kvitterade. Ytterligare sex minuter senare gjorde Felix 1-2 och gav GIK ett mycket bra utgångsläge inför tredje perioden.

I början av tredje perioden hade GIK en uppvisning i effektivt spel i Box Play. Sammanlagt sex minuter under den första kvarten. Några minuter senare tar Vänersborg Time Out och målvakten lämnar kassen – efter bara några sekunder gör Antons Trastašenkovs 1-3. Då var matchen i princip stängd, men Vänersborg tar ut målvakten en gång till och Alexander Liljedahl gör 1-4.

Tre sköna poäng, men en stund efter matchen hade Andreas Appelgren tankarna på något som faktiskt är viktigare än ishockey.

— Ibland är det en konstig värd vi lever i och man har dåligt samvete för att hockeyn får gå i första hand. Att då komma in med tre poäng och få reda på att allt har gått bra och jag har blivit morfar till en liten hockeykille, det var kul och det kommer jag att minnas.

Om matchen säger Andreas:

— Vi har fyra-fem helt öppna chanser framför motståndarens mål och gör inte mål. Men jag tycker att deras chanser är inte riktigt lika vassa.

Sen var det dags för andra perioden.

— Vi hade några chanser till, frilägen, det brukar vara tufft att vinna om man inte gör mål på dem, Vårt spel i Box Play och vårt målvaktsspel banar vägen och vi drar dit några strutar.

Och till sist tredje perioden.

— Trots sex minuter i Box Play är det stabilt. I det stora hela gör vi en bra match. Vi har haft ett långt uppehåll, men det är lika för alla, och det kan vara svårt att komma i gång. Till slut blev det en ganska enkel resa.


Publicerades 2024-01-08