Is-med-klubbmärke

Vänersborg-GIK 2-7 (1-0, 0-2, 1-5)

Höstens förluster mot Vänersborg är förvisso historia nu, men det är svårt att undvika att blicka tillbaka, med gårdagens match färsk i minnet. Om 9-1 för tre månader sen var säsongens svagaste insats så känns gårdagens som säsongens bästa, hittills. I rätt tid, nu när varje match gäller mer och mer.

Det var en till en början spännande tillställning i tre akter. Först en period där GIK gjorde det mesta rätt utom mål. Sen en andra period som Vänersborg stundtals dominerade, men där GIK gick ikapp och förbi genom mål av Marek Rubner och Lucas Frank.

Sist följde den tredje perioden där allt hände. Vänersborg kvitterade till 2-2 efter 50 sekunder, och det började bli onödigt spännande. I drygt två minuter vill säga, sen gjorde Antons Trastasenkovs 2-3 och GIK tog över laget. Laget gjorde mycket rätt och fick utdelning på sina chanser. Knappt sju minuter senare var ställning 2-6 efter mål av Isac Jansson, Felix Åstrand och Tobias Henriksson och från Vänersborgs sida var ingen ”finnevändning” i sikte. Än mindre efter att Roberts Stelmahers i powerplay i sista minuten gjort 2-7.

Det var en rolig match att följa från läktaren, att se ett lag som med glimten i ögat levererade. Än viktigare var det att pratet om att ta ett steg i taget, inte bara prat utan mycket verkstad. Hela laget ska ha beröm, men skribenten noterar med tillfredställelse att målgörarna kom från samtliga formationer. I sig ett bra betyg åt laget.


Publicerades 2023-01-23