Is-med-klubbmärke

Västerbottning klar för GIK

Skellefteåbördige Pontus Wikström har bestämt sig för GIK.

Pontus spelade i Skellefteås J20 super elitlag i vintras och var en starkt bidragande orsak till att dom  tog sig till final där. Han var också med och tog guld i Västerbottens TV pucklag säsongen 11/12.


Det är en duktig tvåvägscenter som under säsongen tagit stort ansvar i sin kedja för att manövrera ut motståndarnas bästa spelare.


Här följer en beskrivning från hockeykunnigt folk i Skellefteå:


”Ytterst ödmjuk och seriös kille som verkligen gör allt för laget och som tränar stenhårt. Har ett grymt driv i det han gör och har verkligen anammat träningskulturen som finns inom Skellefteå AIK. Pontus är fysiskt stark, bra på skridskorna och har matchats hårt mot motståndarnas bästa kedjor under hela vintern, men ändå tillbringat större delen av tiden i anfallszon. Han har varit en jätte i boxplay och haft en stor styrka i att han har drivit laget framåt. Pontus har dessutom varit lagkapten.”


Vi ser Pontus som en mycket stark defensiv center som kommer få en stor betydelse i vårt boxplay, men tror också han kommer vara högst delaktig i det offensiva spelet.


Pontus flyttar ner från Skellefteå under andra halvan av juli och vi hoppas han ska känna sig varmt välkommen och trivas i lilla Grästorp.


Sportsektionen


gm Jocke Persson


Och så några ord från Pontus själv


… om att välja spel i division 1 som nästa steg i karriären:


–     Det känns som en härlig utmaning och ett bra ställe att utvecklas på, både som människa och hockeyspelare.


… om GIK som klubb  och Grästorp som ort:


–     En seriös förening med bra människor och goda ambitioner. En plats med ett stort idrottsintresse och där alla drar åt samma håll.


… om sig själv som spelare:


–     Jag är en tvåvägscenter som är bra i både egen zon och i det offensiva spelet. En spelare som alltid jobbar hårt och trivs i alla olika spelformer.


Publicerades 2016-05-27